راه های مقابله با حواس پرتی به هنگام مطالعه

راه های مقابله با حواس پرتی به هنگام مطالعه:

اگر شما هم زمان مطالعه دائم دچار حواس پرتی می شوید و نمی توانید تمرکزتان را به هنگام مطالعه حفظ کنید، این روش ها را  یاد بگیرید و انجام دهید، البته ممکن است به خاطر پافشاری پدر و مادرتان بخواهید این کار را انجام دهید اما بهتر این است که به خودتان قول بدهید که با انگیزه عملکرد و بازدهیتان را در مطالعه افزایش دهید.

برای جلوگیری از حواس پرتی به  هنگام مطالعه می توانید به دو روش1- مطالعه بدون موسیقی و 2- مطالعه با موسیقی عمل کنید:

1 -مطالعه بدون موسیقی

1-در منزل تان خلوت ترین مکان یا جایی که در آنجا احساس راحتی می کنید، را بیابید.
 


2-به کسانی که در خانه، کنار شما زندگی می کنند بگویید که باید برای یک امتحان سنگین باید مطالعه کنید و از آنها بخواهید  سر و صدایشان را کاهش دهند.
 


3-به اتاق مطالعه تان بروید و هر چیزی که ممکن است حواستان را پرت کند از خود دور کنید.

 


4-چند عدد شمع روشن کنید یا یک اسپری خوش عطر را در هوای اتاق پخش کنید، این کار به هنگام مطالعه احساس آرامش می دهد و به شما کمک می کند  تا درصد فراموشیتان کاهش پیدا کند.

 


5-وقتی که احساس آرامش کردید، هر چیزی که باید مطالعه کنید را مرتب و سازماندهی کنید، مطالب را را به ترتیب از قسمت سخت تر به آسانتر مرتب کنید،  مطالب سخت را ابتدا مطالعه کنید که اگر زمانی بین مطالعه خسته شدید، حداقل مطالب سخت را در زمان با کیفیت مطالعه کرده باشید.
 

6-به هنگام مطالعه چیزهایی که باعث ناراحتی و آزار معده می شوند را نخورید.
 


7-همه صداهایی که ممکن است باعث گیجی و گم کردن حواس شما شوند را قطع کنید.

 


8-ذهنتان را از چیزهای که فکر کردن درباره شان به هنگام مطالعه، برای شما فایده وسودی ندارند را پاک کنید، زیرا در غیر این صورت ذهن شما نمی تواند مواردی که نیاز به دانستن آنها دارید را، ذخیره کند و آنها را به زودی فراموش می کنید.

 


9-به دوستانتان بگویید که می خواهید مطالعه کنید و واقعا نیاز به مطالعه دارید، و اگر آنها در آن زمان به شما زنگ نزنند، پیغام ندهند و تمرکزتان را به هنگام مطالعه بر هم نزنند از آنها  قدردانی کنید.
 


10-همه چیز را در حالت سکوت قرار دهید. موبایلتان، لپ تاتان و همه وسایل الکتریتان را روی سکوت و آنها را در کمد قرار دهید. با این روش نه پیغامی دریافت خواهید کرد و نه خودتان تمایلی به پاسخ دادن دارید.
 


2-مطالعه به همراه موسیقی

به هنگام مطالعه به همراه موسیقی از آهنگ های بی کلام باید استفاده کنید، این آهنگ ها نه تنها نباید متن داشته باشند، به ویژه نباید ایجاد هیجان کنند و توجه و حواستان را پرت کنند، وقتی  این آهنگ ها را برای تفریح و سرگرمی گوش نمی دهید، به تمرکز شما هم کمک می کند و پس زمینه صدا احساسات و حالت شما را تحت تاثیر قرار نمی دهد و شما رو به همخوانی وادار نمی کند.

1-استفاده از فایل های موسیقی سابلیمینال و قرار گرفتن در حالت آلفا:
 

اگر می خواهید حداکثر تمرکز خود رابه هنگام مطالعه داشته باشید در حالت آلفا قرار بگیرید، به این صورت که در این حالت قدرت تمرکز و  دریافت اطلاعات مغز شما در بالاترین سطح قرار می گیرید. برای این کار باید از فایل سابلیمینال مطالعه استفاده کنید. برای تمرکز بیشتر به هنگام شنیدن فایل می توانید از هدفون استفاده کنید و میزان صدای موسیقی سابلیمینال باید در حالت متوسط یا کم باشد تا در عین قرار گرفتن در حالت آلفا مطالب را به درستی دریافت کنید.

2-سعی کنید به موسیقی های مناسب مطالعه مانند تک نوازی ویولون، پیانو گوش دهید، ثابت شده است که موسیقی کلاسیک  سبب بیشتر شدن تمرکز به هنگام مطالعه می شود، در این مورد موسیقی های تک نوازی نیز به این خاطر که پیچیده نیستند و عموما فاقد درام هستند، کم تر سبب حواس پرتی می شوند.

3-از هدفون استفاده کنید، گوش دادن به موسیقی به همراه هدفون می تواند مفید باشد، چرا که هدفون  جایگزین صداهای اضافی اطراف نیز می شود و به این ترتیب تمرکز آسانتر می شود.
 


4-قبل از شروع مطالعه لیست آهنگ را انتخاب کنید، جمع آوری یک لیست از آهنگ ها که برای زمان ومطالعه مناسب است و شما در زمان مطالعه مجبور به انتخاب یک آهنگ جدید هر 2 دقیقه یک بار نباشید، آهنگ ها خود به خود اجرا می شوند و به شما این اجازه را می دهد که بر مطالعه تان تمرکز کنید.