ضرورت و لزوم جمع بندی !

قبل از دوره جمع بندی این گونه بود که یک مطلب را می‌خواندید، تمرین و تست آن را انجام می‌دادید. بعد به سراغ مطلب بعدی می‌رفتید.همین‌طور تا آخر. ولی اگر قرار باشد به همین روش الان عمل کنید بین مطالعه درس های اول و آخر فاصله زیادی ایجاد می‌شود و ممکن است دوباره مباحث اول را فراموش کنید. این روش مطالعه متمرکز نخواهد بود . در دوره جمع بندی مطالعه ما متمرکز می‌شود و دروس را در فاصله زمانی کوتاه مطالعه خواهیم کرد.

تا بحال سعی میکردید هر درسی را که نخواندید و یا بلد نیستید بخوانید و دوباره مطالعه کنید. اما در مواقعی که فرصت باقی مانده کم است انجام این کار ما را با کمبود وقت جدی روبرو می‌کند. در دوره جمع بندی مطالعه ما انتخابی خواهد بود و مباحثی که در بودجه بندی کنکور ارزش کمتری دارند یا مباحثی که دشوارترند و تسلط بر آن‌ها به سختی بدست می‌آید از برنامه مطالعاتی خود خارج می‌کنیم و بدین ترتیب وقت بیش‌تری را ذخیره می‌کنیم.

در گذشته شما تست های یک درس را بصورت موضوعی و تفکیک شده پاسخ می‌دادید. از این رو بنظر می‌رسید که به موضوعات هر درس تسلط دارید . اما در آزمون های جامع به دلیل ترکیب شدن مباحث گوناگون و فشرده بودن سوالات، نمره و نتیجه ای که بدست می‌آورید با نمره ای که در منزل به خود می‌دادید متفاوت است. حال در دوره جمع بندی باید به جای نگاه موضوعی به درس و تست ها نگاهی کلی به آن‌ها داشته باشید.

قبل از دوره جمع بندی تکالیف هر درس به شما می‌گفت چقدر وقت و زمان به آن‌ها اختصاص دهید. اما در دوره جمع بندی به دلیل محدودیت وقت این بار وقت و زمان به شما می‌گوید که چه تکالیفی را انجام دهید.

به دلایل بالا دوره جمع بندی متفاوت از گذشته خواهد بود.

 

درست جمع ببندیم !

بیشتر داوطلبان در ایام نزدیک به کنکور، دیگر به سراغ مطالعه مطالب جدید نمی روند و راه کارهای دیگری را برای آمادگی در کنکور در پیش می گیرند. یکی از مهم ترین این راه کارها که نقش زیادی در قبولی شما دارد این است که تمام آنچه را که قبلاً مطالعه کرده اید، در این دوره جمع بندی کنید تا مطالب به صورت بهتر و تثبیت شده تری در ذهن شما جای بگیرد.

وضع درسی هر یک از داوطلبان با داوطلبان دیگر کاملاً متفاوت است، و به همین دلیل، هر یک از شما باید با توجه به شرایط مطالعاتی، برنامه درسی و آمادگی خودتان تصمیم بگیرد که از چه زمانی و چگونه به جمع بندی مبادرت نماید؛ اما آنچه مهم است، این است که جمع بندی برای همه داوطلبان لازم است و هیچ یک از شما نمی توانید این بخش مهم را از برنامه کنکور خود حذف کنید. یکی از علل اهمیت جمع بندی، این است که اگر هر مطلبی را که قبلاً مطالعه کرده اید، در زمان نزدیک به کنکور بخوانید احتمال فراموشی آن کمتر است و بیشتر در ذهن می ماند و بازدهی بیشتری دارد. دوم این که هرگاه مغز در محدودیت زمانی برای یادگیری قرار بگیرد، بازدهی آن افزایش می یابد؛ به عبارت دیگر، مغز تمایل دارد که کارها را هر چه سریع تر انجام دهد؛ پس اختصاص زمانی خاص به جمع بندی باعث خواهد شد تا مغز شما، مطالبی را که قبلاً آموخته و برایش آشناست، در یک مدت زمان کوتاه تر بیشتر یاد بگیرد و بازدهی بیشتری در ارائه مطالب داشته باشد.

 

ویژگی ها و اصول جمع بندی

– به جای مطالعه مطالب جدید روی مطالب خوانده شده تمرکز کنید.

– مطالبی را که نیاز به مرور دارند از مطالبی که کمتر به این کار نیاز دارند تفکیک می‌کنیم . بدین ترتیب می‌توانیم تعداد مرورها را افزایش دهیم.

– مطالعه مباحث را بر اساس اهمیت آن‌ها در سوالات کنکور و ضعف درسی خود اولویت بندی می‌کنیم. یعنی مطالعه ما انتخابی می‌شود و مباحثی را که دشوارترند حذف می‌کنیم.

– روی اشکالات تمرکز می‌کنیم و به طور موضوعی آن‌ها را برطرف می‌کنیم.

– روی تنظیم وقت و سرعت عمل در جلسه کنکور تمرین و تمرکز می‌کنیم.

 

مزایای دوران جمع بندی چیست ؟!

ایجاد آرامش برای به پایان رساندن درس‌ها: اتخاذ این روش نگرانی نرسیدن به مطالعه‌ی یک درس یا کتاب را در فرصت باقی‌مانده منتفی می‌کند؛ نگرانی‌ای که همواره در شیوه‌ی معمولی وجود دارد.

مطالعه‌ی تصادفی مطالب همراه با نظمی درونی است؛ زیرا شما ابتدا به سراغ سؤال رفته سپس به دنبال پاسخ می‌روید و مطالب مرتبط با آن را یاد می‌گیرید. هم‌چنین توزیع مطالب بر اساس فراوانی سؤال‌ها در کنکور سراسری است؛ یعنی مطالبی را که در کنکور پرتکرارند مکرر کرده و مطالبی که زیاد مهم نیستند کم‌تر می‌خوانید.

رفع مشکل فراموش کردن درس‌ها: فشار روانی ناشی از احتمال فراموشی مطالبی را که در ابتدای بازه‌ی زمانی مطالعه کرده‌اید و در شیوه‌ی معمولی همواره وجود دارد. در این روش به دلیل تکرار متناسب با اهمیت مطلب از بین خواهد رفت.

با رویکرد و گرایش طراحان در کنکورهای اخیر آشنا می‌شوید.